Merk jij het ook?

Die groeiende spanning? Een opgejaagd gevoel zonder duidelijk aanwijsbare reden? Die golfbeweging van collectieve onrust?

Nieuws over gebeurtenissen die aan de andere kant van de wereld plaatsvinden kan ons binnen enkele ogenblikken bereiken en kunnen we vaak zelfs ‘live’ bekijken!
Bijna overal kunnen we meelezen en kijken. We hebben bijna ongelimiteerde toegang tot informatie… de héle dag!

Ondanks dat de wereld bij wijze van spreken aan onze voeten ligt door de mogelijkheden die het internet biedt, heb ik steeds meer het gevoel dat we ons nu vaker dan ooit eenzaam, afgescheiden en alleen in onze worstelingen voelen.

Jij ziet het vast ook…

Social media platforms staan vol glanzende ‘kopieën van imitaties’ en weinig voelt nog écht authentiek.

We zijn zoveel bezig met ‘volgen’ en ‘bijhouden’ dat we in een constante staat van over-alertheid komen.
Hierdoor voelen we steeds minder contact met onszelf en anderen en wordt het ook steeds lastiger om bij ons gevoel te komen én te blijven! En dat terwijl het gevóel juist datgene is wat we gebruiken om te kunnen navigeren! Dus voelen we ons zoekende en soms zelfs ronduit verloren. 
En man, wat kost het een energie!

En toch…

Ondanks dat de cookiemeldingen mij inmiddels ook de spuigaten uit komen en ik ook word platgegooit met zogenaamde ‘gepersonaliseerde reclame’, werk ik als e-coach heel graag met- en via internet omdat het zowel voor mij als voor mijn klanten mogelijkheden biedt die er voorheen niet waren.

Door zoveel- en vaak mogelijk bewust te kiezen waar ik mijn aandacht en energie op wil richten, werkt social media voor míj ipv andersom. 
Zo overweldigd de hoeveelheid en snelheid van alle informatie me niet meer en voel ik voldoende ruimte in mijn hoofd (en inbox!) om met aandacht te lezen en voelen waar het écht over gaat.

Een aantal maanden geleden hield ik daarom een ‘digital clean-up’, en ben ik stap voor stap (en dag voor dag) door al mijn social media kanalen en e-mail gelopen.

Ik ben gestopt met het volgen van veel Facebook pagina’s en heb me uitgeschreven voor de meeste nieuwsbrieven en updates. Pushberichten vind ik letterlijk te ‘pusherig’ dus die heb ik allemaal uitgezet, behalve die van mijn e-mail (daarom reageer ik ook altijd snel op vragen;)

Als ik er nú voor kies om iets of iemand te volgen, dan doe ik dat met aandacht; omdat het goed voelt, past bij mij en/of ik het echt interessant vind. Ik volg niets of niemand meer uit de overweging van ‘misschien kan/ga ik dat ooit eens gebruiken’, dat zie ik dán wel! 

En jij?

Overweldigt het internet / social media jou ook weleens?
Misschien is een digitale clean up van tijd tot tijd dan ook iets voor jou! Je gevoel is daarbij het beste filter 

Liefs Iris.