WhatsApp: 06-17124348 Info@irisjager.nl
 

Mindful Analysis (afgekort MA) is een vorm van e-coaching; een snelle en efficiënte begeleidingsmethode via internet. MA is gebaseerd op kennis en inzichten uit zowel Westerse als Oosterse stromingen waaronder oa. coaching, psychotherapie, counseling, taalwetenschap, mindfulness en het Boeddhisme.

Doordat je alleen en geconcentreerd achter je computer zit te werken, wordt je op een vriendelijke en milde manier uitgenodigd mindful te werken; met volledige aandacht en concentratie.
Door deze houding heb je de mogelijkheid je gedachten te observeren, te ordenen, bij te stellen en te analyseren.
Het feit dat je intensief bezig bent met jezelf zorgt voor een meditatieve ervaring, je hebt je volledige aandacht bij je eigen innerlijke processen en beleving waardoor er snel (weer) ruimte ontstaat voor bijv. bewustwording, (nieuwe) inzichten, mogelijkheden of oplossingen.

 

Een MA-traject bestaat uit vier fasen die elkaar op een natuurlijke manier (als vanzelf), opvolgen. Deze fasen zijn oa. gebaseerd op de ‘Vier Edele Waarheden’ uit het Boeddhisme. Hieronder kun je lezen welke fasen je in een traject doorloopt:

 

Je begint met het schrijven over je huidige situatie. Hoe ziet je leven er op dit moment uit? Wat houdt je bezig- of tegen en vooral; waar wil jij aandacht voor? Je hebt alle ruimte en gelegenheid om te schrijven hoe en wat je maar wilt, wat je voelt en denkt.
Het is voor een MA-traject niet noodzakelijk om een duidelijk uitgedachte ‘hulpvraag’ te hebben; mijn vragen helpen dit proces op een natuurlijke manier op gang.
Het formuleren en beschrijven en het nadenken over je huidige situatie levert vaak al meer rust en ruimte op!

In deze fase ga je dieper in op de oorzaken en aanleidingen van je huidige situatie, dus hoe (of wanneer) is iets ontstaan. Dit zelfonderzoek is oa. belangrijk om in een latere fase te kunnen ​kijken waar voor jou mogelijke oplossing​en zitten. Dit is een intensieve fase van zelfonderzoek. Samen gaan we op zoek naar de achtergronden, oorzaken en aanleidingen van wat jou bezig- of tegenhoud. Meestal zijn de aanleidingen en oorzaken te vinden in je eigen achtergrond; waar je vandaan komt en hoe je bijv. vroeger hebt geleerd om met bepaalde zaken om te gaan.

De 3e fase is een fase van verkenning en van vernieuwing! Na het intensieve zelfonderzoek in de 2e fase heb je belangrijke zaken doorgewerkt en heb je meer zelfkennis- en inzicht opgedaan om je flexibiliteit, creativiteit en oplossingsvermogen in te gaan zetten​ voor wat jij wilt. In deze 3e fase is er ruimte om (nieuwe/ andere) mogelijkheden te onderzoeken en te overwegen.

Doordat er weer ruimte is, ontstaat er ook weer helderheid en focus en kun je aan de slag om een overzicht te maken van de stappen (actie’s) die je nu kunt nemen om weer verder te kunnen, op een manier die voor jou goed voelt en helemaal bij jou past.

I​n de vierde en laatste fase formuleer je wat je de komende tijd gaat doen. Wat​, hoe en wanneer ga je iets doen​ en wat is ​er eventueel nog voor nodig op dit moment?
Ter afsluiting van je traject lees je in alle rust je gehele traject nog eens door.
Daarna beschrijf je al je conclusies, bevindingen en inzichten in je eigen persoonlijke ‘intentieverklaring’. Alles wat je hebt onderzocht, ontdekt en hebt doorgewerkt krijgt een plaats in dit belangrijke document. Zo creëer je een prachtig persoonlijk en uniek geschenk (naslagwerk) voor jezelf die je er altijd weer bij kunt pakken als je daar behoefte aan hebt!

Een e-coachingstraject verloopt via de beveiligde online omgeving Pluform waar je na je aanmelding kunt inloggen.
In deze omgeving hebben we, afhankelijk van jouw gekozen traject, dagelijks of om de dag contact.
Aan de hand van jouw vraag of verhaal stel ik jou  vragen die je uitnodigen om verder, dieper en/of anders naar je situatie of probleem te kijken.

De locatie bepaal je zelf. Je hoeft de deur niet uit (mag wel;) om met je traject bezig te zijn. Kies een locatie waarin je je kunt focussen en je niet (te vaak;) kunt worden afgeleid.
Je hoeft niet te reizen, te wennen aan een nieuwe omgeving of persoon en je hoeft zelfs niet te praten. Ivm de diepe verwerking van prikkels is dit zéker voor hooggevoelige mensen heel fijn.

Het startmoment spreken we samen af, dat kan telefonisch of per e-mail.
De momenten dat je gedurende je traject ermee bezig bent, bepaal je zelf. Bijv. ’s ochtends als de kinderen naar school zijn, ’s middags tijdens je lunch of ’s avonds na je werk(dag). Jij weet het beste hoe jouw dag/week eruit ziet, dus jij bent het beste in staat om te bepalen wanneer het je uitkomt om terug te mailen.

 Ik vind het belangrijk dat je weet dat alles wat jij met mij deelt en bespreekt, vertrouwelijk is en blijft, mits conform de wet uiteraard.
Om dat te kunnen garanderen werken we samen binnen de online omgeving Pluform. Dit beveiligde platform is speciaal ontwikkeld voor e-coaching zodat jouw privacy gewaarborgd blijft.
Wil je weten hoe dat eruit ziet en/of hoe het werkt? Log dan in op het DEMO account van Pluform (en kies cliënt).
Meer over privacy